En familjeträdgård i Hageby

Några av årets Stadsmissionens feriearbetare i Navesta och Hageby har under sommaren hjälpt till med att bygga två stora odlingslådor från grunden. Initiativet är ett samarbete mellan Portalen, Hyresbostäder, Viktoriahem och Östergötlands Stadsmission för att skapa naturliga träffpunkter och visa på att det också sker positiva händelser i bostadsområdet.

I Hageby skapar 32 familjer tillsammans med Hyresbostäder och Victoriahem en grön oas där de som bor i området ska kunna träffa nya vänner och koppla av tillsammans, i såväl solens värme som i skuggans svalka. Genom kontakter med erfarna odlare stöttar årets feriearbetande ungdomar i området det lokala initiativet genom att hjälpa till med att bygga odlingslådor från grunden, samtidigt som de lär sig om hur det går till att odla ekologiskt. Två nya stora odlingslådor planeras för familjerna i trädgården. Som avslutning på arbetet kommer ungdomarna att organisera roliga aktiviteter i Hagebyparken för alla boende i området, både barn och vuxna.


Smarta sommarjobb - ett sätt för ungdomarna att växa och utvecklas

Totalt är det 50 personer i Norrköping som sommarjobbat under perioderna 25-28 och 29-32, fördelat på 20 personer inom second hand och 30 personer inom satsningen Trygga Orten för trygghet, trivselarbete och yttre skötsel inom service. Ungdomarna kommer från hela Norrköping. Arbetet sker i samarbete med Neobo och Rikshem, utöver ovan nämnda parter.

Till sin hjälp har ungdomarna haft fyra handledare från Navestad som under det senaste året har deltagit i Trygga Ortens Ledarskapsakademi för att få mer kunskap kring ledarskap, hållbarhet och projektledning. Tanken är att ungdomarna allteftersom ska ha möjlighet att växa och utvecklas i sitt ledarskap, något vi inom Östergötlands Stadsmission kallar för smarta sommarjobb.

Många av de ungdomar Stadsmissionen träffar har inte några aktiviteter planerade i sommar. De har inte kontakter eller nätverk, och kanske inte heller vetskap om hur de ska gå till väga för att söka ett sommarjobb. Nu har de fått värdefulla erfarenheter från arbetslivet som de kan ta med i sitt CV när de söker jobb i framtiden.


För mer information, kontakta

Marcus André, enhetschef Östergötlands Stadsmission
Tel 010-184 22 69

Natalia Bonilla, verksamhetskoordinator Portalen
Tel 011-21 08 90

Publicerad den 12 augusti 2024

Kontakta oss

Kansli

Östergötlands Stadsmission
Ågatan 3
582 22 Linköping
Växel 010-184 21 00
Org.nr 822001-0022

Ge en gåva

Swish

900 87 80


Gåvobankgiro

900-8780 (900-3849 när OCR-nr anges)

© 2023 Östergötlands Stadsmission