Power in da Hoods slutkonferens

Pressmeddelande 

Power in da Hood firar framgångsrikt projekt

Tid: Fredag 23/8 kl. 15 – 17 och 18.30 – 21.30
Plats: Kulturkvarteret Hallarna, Tunnbindaregatan 37, Norrköping
 

Power in da Hood är ett initiativ av tjejer från orten för att stärka unga kvinnors egenmakt och samtidigt ge kraft till att förändra och utveckla socioekonomiskt utsatta områden, med fokus på att också tjejer måste få ta plats. På fredag genomför de en slutkonferens med presentationer, panelsamtal och aktiviteter i Kulturkvarteret Hallarna i Norrköping.

Som en del i projektet startades under våren ett samarbete mellan Östergötlands Stadsmission, Linköpings Universitet och Visualiseringscenter C där målet var att i en pilot testa nya metoder där deltagare använder sin personliga data för att lära sig mer om sig själva. Deltagarna samlade bland annat in data om sina fritidsintressen och var i staden man spenderar sin tid och visualiserade sedan informationen med hjälp av konst och kartor.  Detta har sedan sammanställts i en utställning under konceptet Data Empowerment. 

Vid kvällspasset uppträder Melody Farshin, känd inom stand-up, bland annat inom mänskliga rättigheter och mångfald men också från att göra igenkänningshumor från förorten.

Dessutom kan besökare lyssna till det lokala bandet Blå och DJ Polly.

 

PROGRAM 23/8 kl. 15.00 – 17.00

Presentation av Power in da Hood

Data Empowerment
Miriah Meyer, professor inom design och visualisering på Linköpings Universitet, och Derya Akbaba, doktorand på Linköpings Universitet, berättar om pilotprojektet Data Empowerment och visar exempel från utställningen på Visualiseringscenter C.

Tjejers roll i samhället utifrån ett förortsperspektiv
Panelsamtal med bland annat:

• Elin Wihlborg, professor Linköpings universitet
• Hamza Ahmed, föreningen Aktiva drömmar
• Haris Agic, strateg Norrköpings kommun
• Maria-Paz Briones, Östergötlands Stadsmission
• Rahma Nahishakiye, Power in da Hood
• Simon Dogan, föreningen ADAS
 


PROGRAM 23/8 kl. 18.30 - 21.30

Presentation av Power in da Hood 
Stand-up med Melody Farshin
Blå
DJ Polly
 

Föranmälan krävs för både eftermiddags- och kvällspass. 
Anmäl dig här



Om Power in da Hood
Just nu hörs mer eller mindre bara röster om killars utanförskap och hur de riskerar att hamna i kriminalitet. Men tjejer lever i samma kontext och kanske i en ännu större otrygghet. De glöms ofta bort i satsningar och förändringar. Vi behöver därför lyfta blicken och se tjejerna i orten. I projektet Power in da Hood fokuserar Stadsmissionen på att dessa tjejer måste få ta plats.
Med gemenskap, engagemang och kreativitet vill Power in da Hood:

• Stärka tjejers röster: Även deras röster ska synas och höras.
• Skapa förändring i utsatta områden: Genom att påverka sin egen framtid och samtidigt agera gemensamt går det att göra en positiv skillnad i samhället.
• Stötta varandra i nätverk: Med systerskap bygger tjejerna starka nätverk.

Projektet pågår från hösten 2023 till augusti 2024 och finansieras av Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor - MUCF.

 

Om Visualiseringscenter C
Visualiseringscenter C är ett konsortium som består av Norrköping Visualisering AB, Cnema, C-Research, Linköpings Universitet, Norrköping Science Park och RISE C-Studio. Centret är en mötesplats som uppvisar en unik blandning av ledande forskning, publik verksamhet och samverkan med samhället i en historisk miljö med spetsteknologisk hård- och mjukvara.

Den övergripande visionen är att vara ett världsunikt centrum för visualisering och medial gestaltning där ny teknik, nya tillämpningar och produktioner skapas genom excellens och samverkan i en öppen och kreativ miljö som attraherar såväl forskning som näringsliv och en allmän publik.


För mer information, kontakta 
Eva Lundgren Stenbom 
Tel 010-184 21 12
eva.lundgren-stenbom@stadsmissionenost.se
 

Publicerad den 22 augusti 2024

Kontakta oss

Kansli

Östergötlands Stadsmission
Ågatan 3
582 22 Linköping
Växel 010-184 21 00
Org.nr 822001-0022

Ge en gåva

Swish

900 87 80


Gåvobankgiro

900-8780 (900-3849 när OCR-nr anges)

© 2023 Östergötlands Stadsmission